Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Zie onze privacybeleid voor details.
Een snelle ONE POT-maaltijd van 30 minuten! Met verkruimelde Italiaanse worst, ingeslikte spinazie en de lekkerste tomatenroomsaus ooit!
Nieuw jaar, nieuwe jij, nieuwe roomsaus. Een roomsaus zo hemels met perfect gekookte aardappelgnocchi, verkruimelde Italiaanse worst en stiekem groentjes voor de kieskeurige eters.
Dit gebeurt ook snel – 30 minuten van begin tot eind – en alles kookt in één enkele pan (zelfs de ongekookte gnocchi) voor het gemakkelijkst opruimen.
Rundergehakt/kip/kalkoen kan gemakkelijk worden vervangen door de worst, en alle soorten groenten kunnen ook worden gebruikt als spinazie niet jouw jam is (boerenkool, snijbiet of zelfs gehakte broccoliroosjes voor extra groenten rondom).
Serveer met knapperig brood om al die saus op te zuigen, een vuurtje salade en een glas rode wijn voor een complete maaltijd.
MOET IK DE GNOCCHI EERST KOKEN?
Helemaal niet! Dat is het mooie van dit recept: de ongekookte gnocchi kookt precies in die pittige tomatenkwaliteit.
WELKE GNOCCHI IS HIER HET BESTE?
Persoonlijk ben ik dol op bloemkool-aardappelgnocchi, maar elke gnocchi naar keuze zou heel goed in dit recept moeten werken.
WELKE WORST IS HIER HET BESTE?
Zoete of pittige Italiaanse worst zijn beide geweldige opties. Rundergehakt werkt hier ook prachtig.
WAT IS TOMATENSAUS? IS HET HETZELFDE ALS PASSATA?
Tomatensaus, in de VS, is tomatenpuree die doorgaans wordt gekookt voor een dikke, gladde consistentie met een relatief zoete smaak. Passata is gewoon ongekookte tomatenpuree. Je kunt passata gebruiken in plaats van tomatensaus, maar het is geen volledig gelijkwaardige vervanger.
WAT IS ZWARE CRÈME?
Zware room (of zware slagroom) heeft een van de hoogste vetgehalten met ongeveer 36-40% vet. Halve en halve of volle melk zijn geschikte vervangers, maar geven een lichter resultaat.
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 pond Italiaanse worst, behuizing verwijderd
- ½ middelgrote zoete ui, in blokjes gesneden
- 3 kruidnagel knoflook, gehakt
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 kopjes runderbouillon
- 1 (8-ounce) kan tomatensaus
- 24 ons bloemkool-aardappelgnocchi
- 4 kopjes gehakte babyspinazie
- ¼ beker heavy cream
- ¼ beker vers geraspte Parmezaanse kaas
- Kosjer zout en versgemalen zwarte peper, proeven
- ¼ beker basilicum blaadjes
-
Verhit olijfolie in een grote soeppan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse worst en ui toe en kook tot de worst bruin is, ongeveer 3-5 minuten, en zorg ervoor dat de worst tijdens het koken verkruimelt; overtollig vet afvoeren.
- Roer de knoflook en Italiaanse kruiden erdoor tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
- Voeg geleidelijk de runderbouillon en tomatensaus toe. Gnocchi erdoor roeren. Aan de kook brengen; Zet het vuur lager en laat sudderen tot het ingedikt en licht ingedikt is en de gnocchi gaar is, ongeveer 6-8 minuten.
- Roer de spinazie en slagroom erdoor tot de spinazie geslonken is, ongeveer 1-2 minuten.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor; breng op smaak met zout en peper.
- Serveer onmiddellijk, indien gewenst gegarneerd met basilicum.