Authentieke zelfgemaakte bloemtortilla’s – Oh zoete basilicum

Francis
By Francis
13 Min Read

 

Zelfgemaakte bloemtortilla’s zijn makkelijker te maken dan je denkt! We hebben 3 simpele geheimen waarmee je de heerlijkste zachte en malse tortilla’s kunt maken.

“Deze zijn ongelooflijk! Ik heb jarenlang geprobeerd tortilla’s te maken en ze zijn nog nooit zo goed geworden als de tortilla’s die je thuis kookt. Ik heb het recept precies gevolgd en ik kon niet gelukkiger zijn met het eindresultaat. Geloof me, dit recept is het enige dat je ooit nodig zult hebben voor zachte, soepele en heerlijke tortilla’s.”

-OSB-lezer

Eenvoudig tortillarecept

Mijn vriendin, Shelly, groeide op in Mexico en toen ik hoorde dat zij de beste tortilla’s Ik moest haar recept gewoon proberen. Ik was al jaren aan het testen en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat zelfgemaakte tortilla’s gewoon niet mijn favoriet waren. Ik hield van de ongekookte tortilla’s die je bij Costco krijgt en had het helemaal opgegeven.

Maar nu ik deze heb geprobeerd, maak ik voortaan tortilla’s zelfgemaakt! Nou, ik zal waarschijnlijk snel een pakje ongekookte tortilla’s van Costco bij de hand hebben voor het avondeten, maar zelfgemaakte bloemtortilla’s zijn ZO VEEL BETER!

Deze tortilla’s zijn daar perfect voor taco’s, burrito’s, fajita’sen natuurlijk, quesadilla’s! Het eerste dat je wilt doen als je deze tortilla’s hebt gekookt, is een quesadilla maken vol kleverige, gesmolten kaas. Ik weet het, je bent geen 9 jaar oud, maar geloof me, je zult nooit meer een klassieke quesadilla willen. Bekijk onze quesadilla-post als je jezelf in deze boot bevindt.

Als je een echte traktatie wilt, neem dan een van deze tortilla’s heet van de bakplaat en smeer er wat boter over. Rol het op en verslind die baby! Yummmm, ik heb nu helemaal zin in een boterrolletje!

Meel tortilla ingrediënten

Een van mijn favoriete dingen aan dit bloemtortilla-recept is dat ze gebruiken normale voorraadkastingrediënten. Slechts 5 eenvoudige ingrediënten is alles wat je nodig hebt!

  • brood bloem
  • bakpoeder
  • zout
  • olie
  • water

Dat is het! Kun je het geloven?! Niets bijzonders, gewoon de basis! Laten we nu eens kijken hoe we ze kunnen maken…

Hoe zelfgemaakte tortilla’s te maken

Begin door de bloem (zie geheim #1 hieronder), zout, bakpoeder en olie (zie geheim #2 hieronder) toe te voegen aan de kom van een keukenmixer. Voeg het deeghaakopzetstuk toe en zet de snelheid laag. Het mengsel zal langzaam samenkomen. Als het lijkt op een beetje nat zand dat bij elkaar blijft als je erin knijpt, weet je dat je de juiste consistentie hebt.

Nu is het tijd om het water toe te voegen (zie geheim #3 hieronder). Voeg het water 1/2 kopje per keer toe met de mixer opnieuw op lage snelheid. Houd de mixer de hele tijd dat u het water toevoegt laag. Als het deeg samenkomt, laat je de mixer nog 2-4 minuten draaien. Het deeg ziet er satijnachtig uit.

Bestuif je werkblad licht met bloem en knijp balletjes deeg af die iets kleiner zijn dan de palm van je hand. Houd de bal in je handpalm en gebruik je andere hand om het deeg keer op keer in het midden te knijpen, terwijl je een ronde kant tegen je hand vormt en een platte kant waar je knijpt.

Doe alle stukken deeg terug in de kom en bedek deze met een warme, vochtige papieren handdoek en laat deze 10-15 minuten rusten. Indien nodig kan hij maximaal een uur op het aanrecht blijven staan, maar ga niet verder dan dat.

Pro-tip: Als je minimaal 15 minuten rust, ontspannen de gluten, zodat je ze kunt uitrollen tot gladde, heerlijk smakende schijven.

Zodra het deeg heeft gerust (sla deze stap niet over!!), ben je klaar om de tortilla’s uit te rollen en te koken. Verwarm je bakplaat of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur, zodat deze klaar is om te rollen als je eerste tortilla wordt gemaakt. U hebt een licht met bloem bestoven werkoppervlak nodig om de deegballen één voor één uit te rollen met een deegroller. Je wilt dat ze zo dun mogelijk zijn zonder gaten erin te scheuren.

Kook de tortilla op de voorverwarmde bakplaat tot er belletjes ontstaan ​​en draai hem dan om met een spatel om de andere kant te bakken totdat de kenmerkende goudbruine vlekken zichtbaar worden. Haal van het vuur en serveer.

Kijk hoe deze zelfgemaakte tortilla’s worden gemaakt…

Onze 3 geheimen voor de BESTE bloemtortilla’s

Geheim #1 – Meel

Brood bloem is nodig! Het voegt de juiste hoeveelheid gluten toe en zorgt ervoor dat het deeg perfect dun kan worden uitgerold zonder te scheuren. Met bloem voor alle doeleinden wordt de klus niet helemaal goed geklaard.

Geheim #2 – Olie

Olie NIET verkorten zorgt voor een meer elastische en toch vochtige (vaarwel droge bloemtortilla’s!) Tortilla. Je hebt geen reuzel of iets bijzonders nodig. Gewoon goede oude plantaardige olie doet het perfect!

Geheim #3 – Water

Kokend heet water verandert de textuur van het deeg volledig. Het zal glad en zijdeachtig zijn! Je keukenmixer doet al het werk als hij nog superheet is, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je het deeg vastpakt en jezelf verbrandt.

Hoe zelfgemaakte tortilla’s te bewaren

Als we de tortilla’s koken, zijn we er dol op tortillaverwarmer. Wij hebben de onze van Winco, maar deze is ook geweldig. Je kunt je tortilla’s ‘s middags klaarmaken en tijdens het avondeten zijn ze nog warm!
Om extra handgemaakte tortilla’s te bewaren die overblijven na het eten, plaatst u een papieren handdoek in een ritssluitingszak, stapelt u de tortilla’s die zijn afgekoeld tot kamertemperatuur en legt u er nog een papieren handdoek bovenop voordat u de zak sluit.

Zelfgemaakte bloemtortilla’s opwarmen

Wij warmen onze tortilla’s graag op in de oven door deze op 350 graden Fahrenheit te verwarmen en de tortilla’s in aluminiumfolie te wikkelen. Ze zijn binnen ongeveer 5 tot 6 minuten opgewarmd. Je kunt ze ook 30 seconden in de magnetron zappen.

Hoe lang zijn tortilla’s goed?

Als je je tortilla’s op kamertemperatuur laat staan, zijn ze maar 2-3 dagen houdbaar. In de koelkast zijn ze 5-7 dagen houdbaar en in de vriezer 6-8 maanden. Zorg er in ieder geval voor dat ze zich in een luchtdichte verpakking bevinden.

Kun je zelfgemaakte tortilla’s invriezen?

Ja, zelfgemaakte bloemtortilla’s zijn geweldig om in te vriezen! Bewaar ze zoals hierboven vermeld met een papieren handdoek aan de boven- en onderkant van de stapel. Als u klaar bent om ze te eten, laat ze dan ontdooien en warm ze vervolgens op in de oven of magnetron.

Zijn tortilla’s gezonder dan brood?

Meeltortilla’s bevatten meestal meer calorieën en vet vanwege het toegevoegde vet dat nodig is om ze zacht en gemakkelijk te rollen te maken. Dat gezegd hebbende, maïstortilla’s hebben de neiging om qua calorieën vergelijkbaar of lager te zijn dan witbrood.

Zijn zelfgemaakte tortilla’s het waard?

Kortom, jaaasssssssss! Ze zijn gemakkelijk te maken en de smaak is geweldig. Ja, ze kosten meer tijd en moeite dan het openen van een zak tortilla’s uit de winkel, maar warme, verse zelfgemaakte tortilla’s zijn alle moeite waard!

Heb jij het gevoel dat je op het punt staat de beste te worden? zelfgemaakte bloemtortilla’s maker in de stad? Nou, dat zou je moeten doen, want het is echt zo eenvoudig! En je zult nooit meer tortilla’s uit de winkel willen hebben! De smaak en textuur zijn ongeëvenaard. Doe het!!

Al onze favoriete recepten voor het gebruik van deze tortilla’s:

 

Porties: 12

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 2 minuten

Rusttijd: 15 minuten

Totale tijd: 22 minuten

Beschrijving

De beste zelfgemaakte bloemtortilla’s hebben 3 geheimen en basisingrediënten uit je voorraadkast nodig.

Voorkom dat uw scherm donker wordt

  • Voeg in een mengkom van een staande mixer de bloem, bakpoeder, zout en olie toe.

    6 kopjes broodmeel, 4 theelepels bakpoeder, 3 theelepels zout, 2/3 kopje olie

  • Zet de mixer met behulp van een deeghaak op lage snelheid, nooit op hoge snelheid, en meng totdat het mengsel samenkomt en eruit ziet als maanzand of nauwelijks nat zand. Je kunt het in je hand knijpen en het blijft bij elkaar.
  • Voeg het kokende water toe, ongeveer 1/2 kopje per keer, met de mixer op lage snelheid. Ren, terwijl je water toevoegt totdat het deeg samenkomt. Laat de mixer nog 2-4 minuten draaien tot het deeg satijnachtig is.

    2 1/4 kopjes kokend water

  • Bestrooi het werkblad heel licht met bloem en knijp balletjes deeg af die kleiner zijn dan de palm van je hand.
  • Houd de bal in je handpalm en gebruik je andere hand om het deeg keer op keer in het midden te knijpen, terwijl je een ronde kant tegen je hand vormt en een platte kant waar je knijpt.
  • Doe al het deeg in je kom en dek af met een warme, vochtige papieren handdoek of plaats een deksel op de kom. Laat 10-15 minuten rusten.
  • Verhit een bakplaat tot middelhoog vuur.
  • Bestrooi het werkblad lichtjes met bloem en rol de deegballetjes één voor één uit met een deegroller.
  • Kook de tortilla in de hete pan tot de belletjes groot worden, draai hem om en bak opnieuw tot hij lichtbruin begint te worden.
  • Haal van het vuur en serveer
Het deeg kan maximaal 1 uur op het aanrecht liggen voordat het wordt uitgerold.
A tortillaverwarmer is absoluut de moeite waard. Wij hebben die van Winco, maar deze is ook geweldig. Je kunt je tortilla’s ‘s middags klaarmaken en tijdens het avondeten zijn ze nog warm!
Om de tortilla’s te bewaren, plaatst u een papieren handdoek in een ritssluitingszak, voegt u de tortilla’s toe en plaatst u er nog een bovenop voordat u deze sluit.

Portie: 1tortillaCalorieën: 337kcalKoolhydraten: 46GEiwit: 7GVet: 13GVerzadigd vet: 1GMeervoudig onverzadigd vet: 4GEnkelvoudig onverzadigd vet: 8GTrans vet: 0,05GNatrium: 586mgPotassium: 197mgVezel: 2GSuiker: 0,2GVitamine A: 1IUCalcium: 69mgIjzer: 1m

Auteur: Zoete basilicum

Cursus: Gistbroodrecepten en snelle broodrecepten

Keuken: Mexicaans

aangeraden producten

Zelfgemaakte bloemtortilla’s zijn makkelijker te maken dan je denkt! Wij hebben 3 simpele geheimen waarmee jij de heerlijkste zachte en malse tortilla’s kunt maken! #homemadeflourtortillas #mexicanfood #tortillas

Vergeet niet om u GRATIS te abonneren op onze Oh Sweet Basil NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EENVOUDIGE RECEPTEN DIE ELKE DAG IN UW INBOX WORDEN GELEVERD!

Als je een recept uitprobeert, gebruik dan de hashtag #ohzoetebasilicum op INSTAGRAM en maak kans om in onze stories te verschijnen! VOLG OH, ZOETE BASILICUM AAN FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER VOOR AL ONZE NIEUWSTE INHOUD, RECEPTEN EN VERHALEN.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *